kolmapäev, 25. oktoober 2023

Ühe panni köögiviljaroog



Eks ta nii ole, et kord meeldib rohkem teha üht, siis jälle teist. Praegu meeldivad mulle kõiksugu köögiviljaroad - seda ka natuke sunni tõttu oma aia saaduseid ära tarvitada. Aga need on ju ka lihtsad teha ja maitsevad head ning ilmselt võiks neid tituleerida ka juba klassikaks. Pealegi iseäranis lihtne on lugu siis, kui vaja läheb ainult üht panni, mis talub ka ahjukuumust - sellised pannid on vaieldamatult mu lemmikud.
Köögivilju võib vabalt oma äranägemise järgi muuta. Roa valmistasin sügava servaga 28 cm läbimõõduga pannil ning kogusest peaks jätkuma vähemalt kolmele või isegi neljale sööjale.

1 suur sibul
150 g veise- või seguhakkliha
1 suur porgand
1 keskmise suurusega pastinaak
1 suvikõrvits (u 400 g)
2 keskmise suurusega kartulit
õli praadimiseks
soola
musta pipart
liha üldmaitseainet, soovi korral
1 tl kuivatatud punet
1 tl kuivatatud basiilikut

2 muna
0,5 l piima
100 g riivjuustu

1. Puhasta sibul ja haki jämedalt. Puhasta ka ülejäänud ained. Porgand ja pastinaak lõika väikesteks kangideks, suvikõrvits ja kartulid viiluta õhukeselt.
2. Pane ahi 200 kraadi peale sooja.
3. Aja pannil õli kuumaks. Lisa pannile sibul ja hakkliha ning prae neid keskmisel kuumusel, kuni sibul muutub klaasjaks ja hakkliha muudab värvi. Maitsesta segu soola, pipra ja liha üldmaitseainega, kui seda kasutad.
4. Lisa pannile porgand, pastinaak ja kartul ning kuumuta ained madalal kuumusel neid aeg-ajalt segades kergelt läbi. Maitsesta segu soola, pipra ja ürtidega. Keera kuumus kinni.
5. Klopi kausis munad lahti ja sega juurde piim. Puista köögiviljadele riivjuust ja sega see kergelt segusse. Kalla muna-piimasegu köögiviljadele ja küpseta rooga ahjus umbes 45 minutit, kuni köögiviljad on pehmed.

NB Aja kokkuhoiu mõttes hakkasin köögivilju viilutama ja järjest pannile lisama, kui sibul ja hakkliha olid juba pannil praadimas. Tule hoidsin hästi väikese, sest ained on vaja lihtsalt kergelt läbi kuumutada ja lisaks ei lähe nii midagi kõrbema, kui ei jõua piisavalt kiiresti hakkida-viilutada.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar