kolmapäev, 4. august 2021

Porgandi-oasalat



Tore salat, mida valmistada suve teises pooles, kui porgand ja oad juba peenral valmivad, ning mis sobib hästi erinevate rooga lisandiks. Aga talvel võib kasutada ka konserveeritud aineid.

2 keskmise suurusega porgandit
70-100 g rohelisi ube

Kaste:

1 sl neitsioliiviõli või muud toiduõli
1 sl heledat palsamiäädikat
1 tl mett
1 tl (täistera)sinepit
1 küüslauguküüs, purustatult
soola, maitse järgi

1. Viiluta porgandid pulkadeks ja lõika oad vastavalt nende pikkusele pooleks või kolmeks. Pane porgandid ja oad keema ning keeda neid vaid viis minutit, nii et need jääksid veel natuke krõpsuks. Siis kalla porgandid-oad külma veega üle, et need ei jätkaks küpsemist.
2. Sega kausis omavahel kõik kastme ained, kalla porganditele ja ubadele, sega ained omavahel läbi ning ongi salat valmis!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar