teisipäev, 31. august 2021

Peedisalat ubade ja munaga




Välimuselt värviline ja apetiitne, olemuselt toekas ja tervislik. Sobib see salat iseseisvalt vahepalaks või eelroaks, kõrvale natuke mingit saia või lameleiba, või ka mingi liha, eriti lambaliha juurde.
Kuna eelmisest päevast ei jäänud täit söögikorda järele, mõtlesin toetada seda väikese salatiga. Olin just peenralt ühe väikese peedi üles võtnud ja ahjus fooliumis küpsetanud ning seepärast lähtusin retsepti otsingul sellest. Spinat ja oad samuti oma peenralt võtta ja nii saigi salat kokku pandud. Praegu on ka turgudel kõik kodumaine värske saadaval, nii et materjali hankimisega probleeme pole.
Ainete koguseid võib taas igaüks ise oma meele järgi muuta ja retsept on kohati selline üldine, peotäis ja sorts tüüpi. Kastet tuli rohkelt ning osa panin kohe salatile ja osa serveerisin eraldi kausiga, et sööjad saaksid vajadusel seda ise juurde lisada.

1 väike peet, röstitult või keedetult/aurutatult
peotäis värsket spinatit või muud rohelist salatit
peotäis rohelisi ube (või vahaube, mina kasutasin lattube), keedetult
Kreeka pähkleid
2 muna, keedetult

Kaste:

4-5 sl maitsestamata jogurtit
1-2 tl marineeritud mädarõigast
1 tl (täistera)sinepit
väike punt tilli, peeneks hakitult
soola ja pipart oma maitse järgi
sutsu suhkrut või muud magustajat oma maitse järgi

1. Rösti või keeda/auruta peet, kui vaja, ning keeda oad ja munad, nii et kollased jääksid veidi pehmed.
2. Sega kausis omavahel kastmeaineid ja maitsesta.
3. Laota roheline salat taldrikule, jaota peale viilutatud peet ja tükeldatud oad. Puista peale Kreeka pähkleid. Nirista peale osa kastmest ja tõsta peale sektoriteks lõigatud munad. Ülejäänud kaste serveeri kausiga salati juurde.

NB Kastmeks võib olla ka vinegretikaste, aga sedakorda tahtsin midagi teistsugust ja jogurtikaste sobis hästi.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar