laupäev, 20. veebruar 2021

 Aeglaselt küpsetatud pardikoivad selleriga



Selle retsepti kohta võib vist öelda, et see on juba minu retseptivaramu klassika. Kõik ained sobivad omavahel imehästi, samuti lisandina kartulipuder õuntega, kuid kastme tegin teistsuguse kui videos, kust retsept pärit. See näeb küll välja natuke ilmetu, kuid see-eest maitseb väga hää! Ning jällegi on ka roa valmistamine lihtne.
Allikas: Scott Rea

2 pardikoiba
1 suur sibul
3 küüslauguküünt
2 tk varssellerit
punt värsket tüümiani (või umbes 0,5 tl kuivatatud tüümiani)
soola
musta pipart

1. Pane ahi 160 kraadi peale sooja.
2. Tükelda jämedalt sibul, küüslauk ja seller.
3. Pane pardkoivad ahjupotti, maitsesta need soola ja pipraga ning lisa ülejäänud ained. Tõsta kaanega kaetud pott ahju ja küpseta pardikoibi 1-1,5 tundi, kuni liha on pehme.
4. Tõsta eemaldunud rasv koos köögiviljadega väikesesse kastrulisse (vajadusel eemalda tüümianioksad), pane küpsetuspott ilma kaaneta tagasi ahju ja pruunista koibi umbes 230 kraadi juures 15-20 minutit.
5. Samal ajal püreesta kastrulis saumikseriga köögiviljad paksuks kastmeks.
6. Serveeri pardikoivad õuna-kartulipudruga. (Prae õunatükid võis kergelt läbi ja lisa keedetud kartulitele, kui tambid need pudruks. Kartulite ja õunte suhe võiks olla peaaegu üks ühele.)


Taas eelistan selliseks küpsetamiseks malmpotti.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar