teisipäev, 25. august 2020

Tomatihoidis porgandi ja oaga


Tänavu on nii, et mõnel on tomatisaaki küllaga, teistel aga napib ja kosta on, et tomatid ei taha kuidagi küpseks saada. Mina olen paarilt tuttavalt n-ö tomatiabi saanud, kuid natuke jääb siiski ka endal üle tomateid, millest hoidist vaaritada. Mulle meeldivad niisugused salati tüüpi hoidised, mida saab hiljem süüa nii külmalt salatina kui ka soojalt, lisades sellele natuke mingit liha ja riisi või makarone.
Kuna oasaak on mul väga hea, siis otsustasin tomatile lisaks kasutada uba ja otsisin juurde veel kodus parajasti leiduvad köögiviljad, millest kombineerisingi hoidise kokku. Maitse püüdsin jätta üsna pretensioonitu, et hiljem toiduvalmistamisel on hea seda veel vastavalt vajadusele timmida. Panin ka ainete kogused enam-vähem kirja.

1,5 kg tomateid
0,5 kg porgandeid
0,5 kg sibulaid
300 g suvikõrvitsat
250 g aedube
1 dl õli
2,5 sl soola
2 sl suhkrut
1 tl jahvatatud musta pipart
0,5 tl suitsutatud paprikat
70 g kontsentreeritud tomatipastat (1 väike konserv)
näpuotsatäis tšillihelbeid, soovi korral



1. Koori tomatid, viiluta sibulad ja porgandid, tükelda väikeselt suvikõrvits ja oad.


2. Aja poti põhjas õli kuumaks ja kuumuta selles sibulad läbi, siis lisa porgandid, oad ja suvikõrvits ning kuumuta neid aeg-ajalt segades, kuni need muutuvad poolpehmeks.


3. Lisa kooritud ja tükeldatud tomatid ja maitseained ning kuumuta segu aeg-ajalt seda segades, kuni kõik ained on pehmed. Maitsesta segu lõplikult ja siis pane see kuumalt purkidesse.


Nagu näha, tuli sellest kogusest neli 540 g purki ja üks väiksem purk salatit ehk hoidist.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar