kolmapäev, 25. märts 2020

Bataadi-kõrvitsa püreesupp



Köögiviljapüreesuppe on lihtne teha ja kõiki aineid saab oma meeldimise või ainete olemasolu järgi muuta. Põhiainetele oleks hea lisada alati sibulat ja küüslauku ning maitsestada supp korralikult. Juurde võib süüa mingit röstsaia või kuklit ja saabki korraliku kõhutäie.
See supp sündis ka lihtsalt parajasti olemas olevatest ainetest. Üle talve oli säilinud üks kõrvits, millele leidsin sahvrist teised ained juurde. Kogused on soovituslikud ja ei juhtu midagi, kui mõnda asja on natuke rohkem või vähem.

800 g kõrvitsat, puhastatult
1 keskmise suurusega bataat
1 suur porgand
2 sibulat
2 küüslauguküünt
vett nii palju, et ained potis oleksid kaetud
puljongipulbrit või fond'i ehk kontsentreeritud puljongit
0,5 tl jahvatatud ingverit
0,5 tl jahvatatud muskaatpähklit
0,3 tl jahvatatud valget pipart
200 ml vahukoort või kohvikoort

1. Tükelda puhastatud kõrvits ja bataat väikesteks kuubikuteks ning viiluta porgand üsna õhukeselt, et see keeks teiste ainetega samaaegselt pehmeks. Viiluta sibul ja küüslauk.
2. Pane kõik ained potti ja kalla neile nii palju vett peale, et need oleksid vaevu kaetud. Lisa kohe ka umbes 1,5 sl  puljongipulbrit või fond'i. Hiljem saad seda vajadusel juurde lisada. Lase veel keema tõusta ja keeda ained pehmeks.
3. Keera kuumus kinni ja püreesta supp saumikseriga. Siis lisa maitseained ja koor ning surista kõik veel kord läbi. Maitsesta supp lõplikult ja serveeri maitserohelise või mingite röstitud seemnetega.

NB Rõõsa koore võib asendada 200 g sulatatud juustuga. Mina panin hoopis 100 ml koort ja 100 g sulatatud juustu, sest mõlemad juhtusid olema poolikud pakid.
Supi võib püreestada muidugi ka kannmikseris, aga siis tuleks teha seda jaokaupa, sest kogus on üsna suur.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar