Laupäev, 19. märts 2022

Salat riisi ja granaatõunaseemnetega




Sedalaadi värsked ja toitvad salatid on minu vaieldamatud lemmikud. Need sobivad nii omaette süüa kui ka mingi liha kõrvale. Tihtipeale kipub ikka mõnest toidust midagi üle jääma, nagu mul sedakorda granaatõunaseemned, ja need saidki selle salati ajendiks. Inspiratsiooni ammutasin internetist.
Antud kogustest jätkub salatit kahele kuni neljale inimesele olenevalt sellest, kas ja mida selle juurde süüakse, kuid koguseid on lihtne suurendada. Samuti võib valida riisi oma maitse järgi ja pähkleid-seemneid omatahtsi lisada. Hääd katsetamist!

90 g metsiku riisi segu
50 g rohelise salati segu (pool 100grammisest karbist)
poole granaatõuna seemned
1 väike kollane paprika või pool suuremast paprikast
paar peotäit Kreeka pähkleid
125 g fetajuustu, soovi korral

Kaste:

2 sl neitsioliiviõli
1-2 sl sidrunimahla
1 sl mett
1 sl punase veini äädikat
0,5 tl Dijoni sinepit
0,5 tl kuivatatud punet
soola ja musta pipart maitse järgi

1. Kõigepealt keeda riis vähese soolaga vees. Võta riisi kohta kaks osa vett. Kui riis on juba peaaegu pehme, keera tuli kinni ja lase riisil kaane all lõpuni pehmeks haududa. Siis lase riisil jahtuda. (Kui on kiire, võid riisi jaheda veega üle loputada.)
2. Puhasta ja viiluta paprika. Haki Kreeka pähklid jämedalt või murenda lisamisel sõrmedega. Puhasta ka granaatõunast seemned välja.
3. Sega väikeses kausis kaste kokku.
4. Pane kõik salati ained suuremasse kaussi, kalla kaste peale ja sega salat õrnalt kahe suure lusikaga läbi.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar