pühapäev, 10. oktoober 2021

Seene-hakklihapirukas keefiritainast




Eelmistest postitustest võib juba julgelt järeldada, et pirukad mulle meeldivad, ja iseäranis need, mis valmivad üsna lihtsalt. Niisiis taas üks pirukas keefiritainast, mille taina retsepti enam siinkohal kordama ei hakka, aga leiab selle näiteks siit. Kuid sedakorda said täidiseks seened ja hakkliha. Igavesti nämma pirukas tuli!

Täidis:

300-400 g hakkliha
300 g metsaseeni
1 sibul
värsket tilli hakitult või tl kuivatatud tilli, soovi korral
soola
musta pipart
õli ja võid praadimiseks

1. Kui kasutad soolaseeni, siis nõruta seened ja haki. Mina kasutasin sügavkülmast võetud juba korra läbi praetud seeni, mis on veel lihtsam - need tuleb lihtsalt sulatada.
2. Koori ja haki jämedalt sibul.
3. Kuumuta pannil paar lusikatäit õli. Prae sibul kergelt läbi, siis lisa hakkliha, maitsesta see soola ja pipraga ning prae, kuni liha muudab värvi. Lisa tükike võid ja seened ning kuumuta läbi. Sega ka juurde till, kui seda kasutad.
4. Lase segul seni jahtuda, kuni segad kokku keefiritaina.
5. Vooderda umbes 26 cm läbimõõduga vorm küpsetuspaberiga ja määri see kergelt õliga. Kalla pool tainast vormi ja lükka põhjal ühtlaselt laiali. Siis kata tainas ühtlaselt täidisega ja kalla ülejäänud tainas peale. Küpseta pirukat vastavalt oma ahjule 180-200 kraadi juures 45-50 minutit, kuni see muutub pealt kuldselt pruuniks.

NB Et täidis oleks tihkem, võid selle hulka segada ühe lahtiklopitud muna.







Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar