laupäev, 4. jaanuar 2020


Lõhepirukas



Järjekordne pirukas, sedakorda lõhega. Taas ennast aastate jooksul tõestanud retsept. Piruka võib teha soolase muretaina või mõne muu enda jaoks meeldiva soolase tainaga. Kui kasutada valmistainast, läheb tegemine eriti lihtsalt. Mina kasutan ikka oma lemmikut kohupiima-muretainast. Vormi läbimõõt on 24-26 cm.

Põhi:

400-500 g soolast muretainast

Täidis:

3 sibulat, viilutatult
250-300 g lõhefileed, tükeldatult, ning soola, musta pipart ja sidrunimahla maitsestamiseks
1 sl väikeseid kappareid
4-5 päikesekuivatatud tomatit, peeneks hakitult
200 ml vahukoort
2 muna
100 g riivjuustu
õli praadimiseks

1. Pane ahi 220 kraadi peale sooja.
2. Suru tainas vormi, nii et jääksid kõrged servad. Kata servad fooliumiribadega ja eelküpseta põhja u 220 kraadi juures 10 minutit.
3. Kuumuta pannil õli ja prae sibulaviilud madalal kuumusel klaasjaks.
4. Jaota sibulad ühtlaselt tainale, nende peale maitsestatud lõhetükid, kapparid ja hakitud päikesekuivatatud tomatid ning lõpuks riivitud juust.
5. Klopi munad ja vahukoor ühtlaseks seguks ning maitsesta näpuotsatäie soolaga. Kalla segu piruka täidisele. Küpseta pirukat u 200 kraadi juures 40-50 minutit, kuni see muutub pealt kuldselt pruuniks. Lase pirukal enne lahti lõikamist natuke jahtuda.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar