reede, 29. august 2025

Spinatirull




Spinatit tuleb süüa, sest seda mul erinevalt mõnest muust saadusest tänavu küllaga. Aga kuna ei viitsinud pirukaid teha, siis mugandasin retsepti ja tegin rulli, milleks kasutasin valmis lavašši. Lihtne, kiire, maitsev - mida veel tahta. Söö soojalt või külmalt, mõlematpidi hää.


1 lavašš (minul Armeenia rahvusleib)

150 g värsket spinatit
1 suur sibul
3-4 küüslauguküünt
1 suur muna
3 sl toorjuustu
60 g riivitud Cheddarit, lisasin ka natuke riivitud Pecorino romanot
soola, pipart, sutsu jahvatatud muskaatpähklit ja suhkrut
õli praadimiseks

1. Haki sibul ja küüslauk peeneks ning prae pannil õlis klaasjaks. Lisa jämedalt hakitud spinat ja lase närbuda. Maitsesta segu, soola, musta pipra, sutsukese muskaatpähkli ja näpuotsatäie suhkruga.
2. Sega kausis muna, toorjuust ja riivitud juustud. Lisa spinatisegu, kontrolli maitset ja lisa vajadusel soola, pipart ja/või sidrunimahla.
3. Määri segu lavašile, keera lavašš rulli, aseta küpsetusplaadile ja küpseta umbe 200 kraadi juures 10-15 minutit.
Serveeri soojalt või külmalt. Sobib nii eelroaks kui lisandiks mis tahes liha või kala juurde.





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar