teisipäev, 14. aprill 2020

Suvikõrvitsa-juustumuffinid



Jätkan lihtsate toitude lainel. Kui suvikõrvits pole ehk igaühe lemmik, siis seda muffinit juba naljalt ära ei põlga. Muffinid valmivad vaevatult ja küpsevad mõnusalt kohevaks. Peale soola ja pipra võib lisada ka näiteks küüslauku või mingit ürti. Lihtsalt nämmad 😋
Allikas: Baking and Cooking with Ninik


1 keskmise suurusega suvikõrvits, riivitult ja ilma pigistamata (u 400 g)
1/4 punast paprikat, peeneks hakitult, soovi korral
125 g riivjuustu
2 suurt muna
soola ja jahvatatud musta pipart, oma maitse järgi
125 g jahu
1 tl küpsetuspulbrit
võid või õli vormide määrimiseks

1. Pane ahi 230 kraadi peale sooja.
2. Klopi kausis munad lahti. Lisa sool (u 0,5 tl) ja pipar ning sega läbi. Siis sega juurde riivitud suvikõrvits ja hakitud paprika, kui kasutad, ning riivjuust.
3. Nüüd lisa kaussi pool jahust ja sega ained korralikult läbi. Siis lisa ülejäänud jahu ja küpsetuspulber ning sega tainas ühtlaseks.
4. Tõsta tainas või või õliga määritud muffinivormidesse ja küpseta 230 kraadi juures umbes 25 minutit. (Jällegi tunne oma ahju!) Mina sain 9 muffinit, mis olid päris paraja suurusega.


Panin vormidesse veel paberist vormid, aga ka need tuleb korralikult õliga määrida, et küpsenud muffin paremini kätte saada. Jahtunult õnnestub paber paremini eemaldada.

Juust oli mul sedakorda sulugun - üldiselt sobibki mingi maitsekam juust. Ja kuna paprika ununes tainasse panna, sai see pandud peale. Nii tulid muffinid kenasti dekoratiivsed.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar