laupäev, 9. märts 2019

Maroko lambapada




Retsept pärit siit. Muutsin natuke maitseainete koguseid, sest mulle meeldivad veidi tugevamad maitsed. Aga mõistagi võib kõikide ainete koguseid oma meele järgi muuta.

1,2-1,3 kg lambaliha, tükeldatult
1-2 sl nisujahu
õli või võid praadimiseks
1,25 tl soola
0,5 tl musta pipart
5 dl kanapuljongit (vesi + puljongipulber)
0,5 tl jahvatatud ingverit
0,5 tl kaneeli
5 tera vürtsi, purustatult
0,25 tl Cayenne'i pipart
2 keskmist sibulat, jämedalt viilutatult
2 peenemat porgandit, tükeldatult
2 keskmist või üks suur pastinaak, tükeldatult
12 kuivatatud aprikoosi
50 g rosinaid (u 2 peotäit)

1. Sega kausis lambalihatükid jahuga, nii et need oleksid ühtlaselt jahuga kaetud.
2. Kuumuta pliidil ahjupoti põhjas õli/või ja prae selles lihatükid kergelt läbi.
3. Maitsesta lihatükid soola ja pipraga ning lisa kuum puljong.
4. Nüüd lisa kõik ülejäänud ained. Vedelikku peaks olema nii palju, et kõik ained oleksid kaetud.
5. Pane kaanega kaetud pott ahju ja küpseta liha 160 kraadi juures umbes kolm tundi, kuni liha on muredalt pehme.
6. Serveeri pada kuskussiga.

NB Pajaroogade valmistamiseks sobib ülihästi malmpott. Samas võib liha ja muud ained pruunistada alguses pannil ja pada küpsetada ahjus savipotis või kuumuskindlas klaaskausis.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar